6. kolo RŽL SD Kolín

26.03.2016 19:14

O velikonočních svátcích nebývá zvykem hrát dětské turnaje Regionální žákovské ligy. Přesto se jeden takový našel - turnaj skupiny "D" v Kolíně. I z našeho oddílu se našla skupinka "hrdinů", kteří opovrhli volnem na horách či u prarodičů a dali přednost zábavě králů - hře v šachy.

V RŽL SD jsou děti narozdíl od skupiny SE rozdělovány podle věku na mladší žáky, starší žáky a juniory. Protože juniorů bývá většinou málo na samostatnou skupinu, hrávají společný turnaj se staršími žáky. Hraje se švýcarským systémem na 7 kol, tempo hry je 2 x 20 minut na partii. I v Kolíně se hrály 2 turnaje.

Ve skupině starších žáků hrálo 30 mládežníků: 8. místo celkem (3. mezi juniory) obsadil Pavel Plechata se ziskem 4 bodů. Se stejným počtem bodů následovali starší žáci: na 11. místě Marek Klepal a na 14. Dominik Krykorka. V turnaji hrál i člen kroužku z Uhlířských Janovic Václav Kádner, který se 2 body obsadil 26. místo a Jan Nedvěd, jenž skončil s 1 bodem na 29. místě.

Ve skupině mladších žáků se na start postavilo 38 dětí, mezi nimiž nechyběli ani naši členové, kteří se umístili takto:

12. místo celkově a 2. místo mezi děvčaty obsadila Stella Vavříková se 4-mi body. Měla sice v některých partiích velké štěstí, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným - hezký výsledek a dobrá příprava na KP v rapidu, který se hraje za týden v Neratovicích. 21. místo celkově a 6. mezi děvčaty patří Evě Panuškové za zisk 3,5 bodu. Už podruhé za sebou uhrála 50% bodů, což je na začátečnici velmi pěkný výsledek. Bohužel však hra tomu ještě příliš neodpovídá - potřebuje "zklidnit ruce". (Napřed přemýšlet a teprve potom sahat na figurky!) Ale má na to ještě 3 týdny a pokud si svůj nedostatek uvědomí, může na nadcházejícím Krajském přeboru do 8-mi let uhrát velmi hezký výsledek. Na 24. místě (8. mezi děvčaty) se ziskem 3 bodů skončila členka uhlířskojanovického kroužku trenérky Závůrkové Veronika Pecinovská. Ostatní naši členové se pak seřadili ve výsledkové listině takto: 26. Adam Zachař (3 body), 31. (11. mezi děvčaty) Vendula Mrázová (2 body), 32. Dominik Hoppe (2 body) a 34. Jakub Novák (také 2 body). Všem moc gratulujeme - je to první turnaj, na kterém všichni naši začátečníci uhráli nejméně 2 body!