7. kolo RŽL SE

17.12.2016 18:33

Dne 17.12.2016 se v Říčanech hrálo již 7. kolo Regionální žákovské ligy, což znamená, že v příštím kalendářním roce nás čekají kola jen 2. Na turnaj přijel opět téměř rekordní počet dětí - celkem jich bylo 112! Naši zástupci se jako vždy rozdělili rovnoměrně do skupin B a C, které se též jako vždy hrály švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2 x 20 minut na partii v prvních 2 kolech, v ostatních pak tempem 2 x 25 minut na partii.

V Béčku nejlépe "dopadl" Dominik Krykorka, který se 3 body obsadil 32. místo mezi 48 účastníky. Protože se jedná o zkušeného hráče, čekali jsme od něj přece jen o trochu více (nasazen byl jako č. 26). Stejný počet bodů uhrál i Ondra Štěpánek, kterému pomocné hodnocení přisoudilo celkově 35. příčku (nasazen jako č. 42). Vzhledem k přístupu k rozehrávání zahájení a poruchám při příjmu pokynů od trenéra (jedním uchem tam - a to ještě ne vždy - a druhým uchem ven - to včetně mnoha jiných rad), je tento výsledek více než překvapivý. Musí si však uvědomit, že takové nehorázné štěstí, jaké měl ve vyhraných 3 partiích, se už asi opakovat nebude! Na 48. místě skončil s 1 bodem Dan Ofner, kterému se vůbec nedařilo - jeho "hurá-styl" v této skupině prostě k úspěchu vést už nemůže (to platí možná ještě tak na úplné začátečníky, ale zkušenější hráči se jen v duchu pousmějí a extravagantní pokusy o útok, spojené s nekorektními obětmi, lehce vyvrátí).

V Céčku si výborně vedl Ari Bravenec. Turnaj musel sice z rodinných důvodů opustit před odehráním posledního kola, ale i tak zisk 4 bodů (ze 6 partií) znamenal pěkné 17. místo (i v této skupině hrálo 48 dětí) a opětovné splnění normy pro zisk IV. VT. 4 body (ovšem ze 7 partií) uhrál i Adam Zachař, což mu zaručilo 19. místo. Jen o půl bodíku méně nabrala Evička Panušková. Turnajem prošla s nevyrovnanými výkony (v posledním kole si dokonce nechala dát jednu z obměn dětského matu), ale umístění na 25. místě (při nasazovacím čísle 29) a výkon 1012 (při vlastním ratingu 988) nejsou při dané "konstelaci hvězd" zas až tak špatné. Navíc s tímto výsledkem obsadila stříbrnou příčku mezi děvčaty - gratulujeme! V turnaji hrála ještě Vendulka Mrázová, která se vyloženě trápila. Zahájení i část střední hry probíhalo téměř vždy bez nějakých problémů, pak se však projevila její velká slabina - ztráta koncentrace. Nedokáže se soustředit po celou dobu trvání partie a ke konci začne dělat strašlivé blundry. Na tom bude muset společně s trenérem a rodiči hodně zapracovat! I tak ale uhrála 2,5 bodu a se startovním číslem 42 obsadila 38. příčku celkem a 6. mezi děvčaty.

Průběžné pořadí našich dětí po 7 kolech (v závorce je počet hráčů v dané kategorii celkem):

U16 (23): 19. Krykorka

U14 (48): 46. Ofner

U12 (51): 13. Novák, 23. Havelková (4. mezi děvčaty), 24. Bravenec, 45. Provazník

U10 (52): 6. Štěpánek, 17. Panušková (4. mezi děvčaty), 21. Mrázová (6. mezi děvčaty), 26. Zachař