OP školních družstev

12.11.2014 10:27

Dne 11.11.2014 se v Benešově konal okresní přebor školských družstev v šachu. Naši členové tvořili kostru dvou družstev ZŠ a MŠ Sázava. V družstvu starších žáků startovali Miroslav Šimek, Dominik Krykorka a Ivo Kirkov. Na 1. šachovnici je doplnila Klára Kocourková (ŠK KDJS Sedlčany). V družstvu mladších žáků hráli Stella Vavříková, Daniel Ofner a Anežka Havelková, které doplnil člen kroužku trenéra Brhlíka Ondřej Provazník.

V kategorii starších žáků startovalo 8 družstev, takže se hrálo kruhovým systémem každý s každým. Ze sedmi utkání sázavské družstvo dokázalo pětkrát zvítězit a poraženo odešlo jen dvakrát. Podlehlo pouze družstvům ZŠ Krhanice a ZŠ a MŠ Dolní Kralovice, která se umístila na 1. a 2. místě. Družstvo ZŠ a MŠ Sázava obsadilo celkově 3. místo. Jednotliví členové družstva dosáhli v sedmi partiích následujících výsledků: Kocourková 5 bodů, Šimek 4,5 bodu, Krykorka 3 body a Kirkov 2,5 bodu.

V kategorii mladších žáků startovalo 11 družstev, takže se hrálo švýcarským systémem na 6 kol. Družstvo Sázavy 1 utkání vyhrálo volným losem vzhledem k lichému počtu účastníků, 1 utkání remizovalo (se ZŠ a MŠ Chocerady) a ostatní prohrálo. To stačilo pouze na předposlední 10. místo. Hráči dosáhli následujících individuálních výsledků: Vavříková 3 body, Ofner 0,5 bodu, Havelková 1 bod a Provazník 0 bodů.

Ve Fotogalerii je pár fotek. O něco více jich je na našem Rajčeti.