Rapid a blicák v Nepoměřicích

25.05.2013 06:46

Dne 25.05.2013 se v Nepoměřicích konal již po jedenácté tradiční uzavřený turnaj pro zvané pořádaný jako memoriál Štefana Petrika - nejprve v rapid šachu na 7 kol 2x15 minut, potom pro zájemce i v šachu bleskovém. Malá hospůdka na hřišti se rychle zaplnila, 19 hráčů se vešlo jen tak tak. Kuchyně byla dostatečně zásobená vším potřebným - nechyběly klobásky, utopenci, dobré pivo a vynikající pečené prasátko, které již léta k turnaji patří. Pro některé hráče je tento doprovodný program podstatným důvodem k účasti. Někteří odcházeli na konci turnaje výrazně společensky unaveni. Náš oddíl Kavalier Sázava reprezentovali Monika Vilímová a Vláďa Závůrka, kteří oba turnaje zároveň řídili.

Dopolední rapid vyhrál Karol Grečný (TJ Sokol Struhařov) se ziskem 6,5 bodu ze 7, s odstupem celého bodu skončil na 2.místě Roman Novotný (TJ Sparta Kutná Hora) a se ziskem 4,5 bodu a lepším pomocným hodnocením 3.místo obsadil Pavel Daněk (ŠK Bohemia Pardubice o.s.). Monika byla se ziskem 4 bodů sedmá a Vláďa se stejným bodovým ziskem devátý.

Na odpolední bleskový turnaj zůstalo 16 hráčů, hrálo se systémem každý s každým 2x5 minut. S náskokem 1 a půl bodu, po vynikajícím výkonu a s naprostým přehledem, turnaj vyhrála Monika (12,5 bodu z 15), stříbrný skončil Karol Grečný (11 bodů) a bronzový Pavel Daněk (10,5 bodu). Vláďa navzdory svým obvyklým problémům s časem získal 5,5 bodu a skončil na 12 místě.

Ve Fotogalerii je spousta fotek z turnajů.