10. turnaj ŠŠ STAMAT

14.05.2016 17:04

Dne 14.05.2016 se v Benešově hrál již 10. turnaj pro děti, který pořádá Šachová škola STAMAT. Na startu se sešlo hojně šachuchtivých hráček a hráčů - konkrétně jich bylo 84. Bohužel z našeho oddílu se na turnaj vypravily pouze dvě odvážné Amazonky. Byly jimi Stella Vavříková (ta patří již mezi zkušené šachové harcovníky - hraje už třetím rokem) a Terezka Burgerová (ta je naopak začátečnicí - hraje šachy teprve 7 měsíců). Ostatním našim členům zabránily v účasti nejrůznější příčiny - nemoc, rodinné povinnosti, oslava narozenin, lenost apod.

Turnaj se hrál tradičním STAMAŤáckým tempem - 2 x 15 minut na partii, a to švýcarským systémem na 9 kol. Obě naše reprezentantky si vedly obdobně - střídaly vyloženě perfektní výkony se slabšími chvilkami. Lépe si vedla Stella, která uhrála 5 bodů, s nimiž obsadila mezi děvčaty pěkné 4. místo (30. místo celkově). Kdyby však neodblicala partii proti Vaškovi Bartošovi, nebo nezahodila nadějně rozehranou pozici s Kamilou Steinovou, mohlo to být klidně 2. místo (resp. 17.). Terezka také zahrála docela slušně: získala 3 body, které znamenaly 9. místo mezi děvčaty, 69. místo celkově a 36. místo v její "váhové kategorii" (kategorie dětí bez ratingu). Také však měla "výpadky" (a bohužel jich bylo o trochu více, než světlých okamžiků) - nechala si např. dát i dětský mat. I tak je ale zisk 3 bodů na začátečnici velmi pěkný.

Poslední dětský turnaj této sezóny bude pořádat opět ŠŠ STAMAT a bude se hrát dne 11.06. Doufejme, že z našeho oddílu se jej zúčastní přece jen více hráčů...