7. kolo RŽL SE Vlašim

07.02.2015 18:48

Po poměrně dlouhé přestávce pokračovala Regionální žákovská liga dalším, v pořadí 7., kolem. Účast však vzhledem ke kolizi s jarními prázdninami v některých okresech nebyla právě největší. Z našeho oddílu se k šachovým bojům vypravili také pouze dva odvážlivci. Ostatní dali přednost horám, masopustu, tanci či válení se u počítače.

V turnaji hráli celkem 74 hráči. Naši hráli ve skupině C společně s dalšími 26 malými adepty šachové hry. V této skupině se jako vždy hrálo 7 kol, přičemž tempo hry bylo v prvních 2 kolech 2 x 20 minut na partii a v dalších 2 x 25 minut na partii. Anežka Havelková získala 3 body a obsadila s nimi celkově 16. příčku, avšak mezi děvčaty to znamenalo pěkné 3. místo. Matěj Smolík, který absolvoval teprve svůj druhý turnaj v kariéře, nabral 2 body a umístil se s nimi na 25. místě. Obzvláště je potřeba vyzdvihnout jeho výkon v poslední partii. V jednom z předchozích kol totiž dostal mat dámou na h2, což si však zapamatoval a stejný konec cíleně připravil svému protivníkovi v posledním kole.

V hodnocení celkové RŽL po 7 kolech si Anežka v kategorii do 10 let těsně udržela průběžné 6. místo (a 2. místo mezi děvčaty), i když její pronásledovatelka ji bodově dostihla a o umístění rozhoduje jen pomocné hodnocení. Matěj se ve stejné kategorii posunul na průběžné 24. místo.

Ve Fotogalerii je několik fotek, více jich je samozřejmě na našem Rajčeti.