RP školních družstev

07.02.2020 08:10

Dne 11.11.2019 se v Benešově hrál Regionální přebor škol (okresy Benešov a Kutná Hora). Sázavská ZŠ sem již tradičně vysílá více družstev – letos šlo o 2 družstva mladších a 1 družstvo starších žáků. A po výborných výsledcích z předchozích ročníků jsme hlavně od mladšího Áčka čekali minimálně postup na Krajský přebor. A, světe div se, opět jsme se dočkali! Družstvo ve složení Milan Pešta, Jirka Matoušek, Verča Žoudlíková a Jolanka Štědrová o své převaze nad soupeři nenechalo nikoho na pochybách – v turnaji rozdrtilo všech šest svých soupeřů, z toho pětkrát 4:0 a jednou 3,5:0,5. Zaslouženě se tak dne 17.12. vydá do Neratovic, kde se pokusí postoupit na Mistrovství ČR, což by byl historický úspěch, protože 3x za sebou se to v kategorii mladších žáků ještě nikomu nepovedlo!

Ale nesmíme zapomenout ani na zbylá 2 družstva. V mladším Béčku hrály děti, jež za rok zaplní mezery po starších spolužácích, kteří „přestoupí“ do starších žáků. Protože šlo o rezervu, žádné mimořádné výkony se od nich neočekávaly – i tak ale družstvo po velice solidním výkonu obsadilo mezi 7 týmy výborné 4. místo! (Družstvo hrálo ve složení Štěpán Fugner, Kuba Bernáth, Honzík Krejcárek a Štěpánka Mrázová.)

V družstvu starších žáků hrály především děti, jež právě „přestup“ z mladší kategorie uskutečnily. V konkurenci o několik let starších soupeřů se tedy teprve rozkoukávaly a i přes houževnatý výkon skončily na posledním 12. místě – se dvěma soupeři však dokázaly aspoň remizovat 2:2. (Hráli Evička Panušková, Kuba Novák, Matěj Prix, Ondra Provazník a náhradník Sabinka Prixová.)

Jiří Kotzot