Vánoční rapid a blic v Uhlířských Janovicích

28.12.2013 19:04

Dne 27.12.2013 se v Uhlířských Janovicích konaly 2 tradiční turnaje. Článek k nim napsala Monika Závůrková. Je připojen za krátký přehled umístění našich hráčů.

Turnaj v rapidu se hrál na 7 kol tempem 2x20 minut a zúčastnilo se jej 49 hráčů. Z našeho oddílu jich bylo 8 a navíc jeden člen šachového kroužku Moniky Závůrkové. Zde je jejich umístění:

2. Jiří Kotzot 6 b., 13. Monika Závůrková 4,5 b., 27. Karel Blažek 3,5 b., 35. Miloslav Laube 3 b., 38. Stanislav Houda 2,5 b., 40. Pavel Plechata 2,5 b., 43. Vladimír Závůrka 2 b., 48. Jarmila Plechatová 1,5 b., 49. Marek Klepal 1 b.

Bleskového turnaje se zúčastnilo 10 hráčů a hrál se systémem každý s každým. Umístění našich hráčů:

2. Monika Závůrková 6,5 b., 8. Vladimír Závůrka 4 b., 9. Miloslav Laube 1 b., 10. Stanislav Houda 1 b.

A nyní již slíbený článek:

Rok se s rokem sešel a sál Hasičské zbrojnice v Uhlířských Janovicích 27. prosince kupodivu opět zaplnili šachisté. Podařilo se nám uspořádat již 14. ročník Vánočního turnaje v šachu jednotlivců a rodinných dvojic.

Na 64 polích si letos přijelo zahrát 49 hráčů ze 14  šachových oddílů. Jmenujme alespoň "téměř" domácí TJ Kavalier Sázava, dále Klub šachistů Říčany 1925, Šachový klub Praha 4, ŠK Merkur Kladno, Spartak Vlašim atd.

Pro první místo a putovní pohár si přijel a své nasazení potvrdil ziskem 6,5 bodů Tomáš Vojta (Šachový klub Zikuda Turnov - o.s.). (Jedinou půlku, kterou ztratil, mu "sebral" "domácí" hráč J. Kotzot). Společně se svým synem Jakubem (TJ Spartak Vlašim) mimo to Tomáš v týmu Zombíci obsadil i první místo v rodinných dvojicích ziskem 9 bodů před druhými Kamilou a Jaroslavem Říhovými (oba Klub šachistů Říčany 1925) a třetími Milošem a Tomášem Netolickými (TJ Jiskra Zruč nad Sázavou).

V jednotlivcích získal druhé místo Jiří Kotzot (TJ Kavalier Sázava) se 6 body a třetí se umístil Štefan Koper (ŠK Kostelec nad.Černými lesy) s 5,5 body.

Vyhlásili jsme i nejlepšího žáka, kterým se stal Jan Heger (Klub šachistů Říčany 1925) se 3 body před Jakubem Vojtou a Davidem Studzinským.

Cen bylo dost, téměř každý si odvezl alespoň nějakou maličkost a jistě i příjemný pocit z atmosféry, která po celou dobu panovala. Pro pořadatele byla největší odměnou milá slova a sliby, že se všichni do Uhlířských Janovic rádi vrátí.

Hlavní turnaj asi většinu vysílil, nebo je možná lekala delší cesta domů, a tak se stalo, že na bleskový turnaj letos zůstalo jen 10 hráčů. Zahráli jsme si tedy každý s každým. A výsledek? 1. místo Miroslav Forman z ŠK Kostelec nad Černými lesy (7 bodů), 2. místo Monika Závůrková z TJ Kavalier Sázava (6,5 bodů) a 3. místo Martin Královský z ŠK ERA Poštovní spořitelna (6 bodů).

Děkujeme městu Uhlířské Janovice za půjčení sálu a těšíme se na další ročník.

Podrobné výsledky si můžete projít na rapid a blesk.

Ve Fotogalerii jsou fotky s našimi hráči. Mimo to jich je (jako vždy) spousta i na našem rajčeti.