7. kolo RŽL SE Čerčany

13.12.2015 16:20

Dne 12.12.2015 se v Čerčanech hrál letošní poslední turnaj Regionální žákovské ligy 2015/16. Naši opět startovali ve skupinách B a C, které se hrají švýcarským systémem na 7 kol (první 2 kola tempem 2 x 20 minut na partii, ostatní 2 x 25 minut na partii). Turnaj byl hojně obsazen a v každé skupině se na startu seřadilo 50 dětí.

V Béčku hrál Dominik Krykorka a předvedl svůj standardní výkon - se ziskem 3,5 bodu obsadil 28. místo.

Všichni ostatní se ocitli v Céčku. Tam se vyznamenala především děvčata, která všem ostatním našim ukázala záda. Obzvláště se dařilo Anežce Havelkové, která uhrála 6 bodů a s dalšími dvěma dětmi dělila 1. místo ve skupině. Pomocné hodnocení jí sice přisoudilo 3. místo celkově, 1. místo mezi dívkami si však zajistila spolehlivě. V posledním kole ale měla veliké štěstí, protože postupně přicházela o materiál, až jí zbyla jen věž proti soupeřově dámě a dalším figurám. Přesto však nepadala na duchu a vyhlížela světélko na konci tunelu. To se kupodivu objevilo a vzalo na sebe podobu soupeřovy slabé první řady. Když z ní odstěhoval všechny své figury kromě krále, Anežka nezaváhala a vtrhla tam věží, což znamenalo okamžitý konec. Uštědřila tak jedinou prohru vítězi skupiny.

Prozatím nejlepšího výsledku v této sezóně dosáhla i Stella Vavříková, která nabrala 4 body. Bohužel jí ale 0,5 bodu chybělo k získání IV. VT. Přitom jí moc nescházelo - po raketovém startu měla 3 body ze 3 kol a vypadalo to na veliké překvapení. Pak však podlehla své dávné nemoci a začala doslova "blicat", což znamenalo 2 nuly na kontě. V předposledním kole se ještě vzchopila a zaknihovala výhru. Poslední kolo jí ale zase "nesedlo": přestože získala velice brzy věž, začala zase odpovídat á tempo, což ji stálo 2 lehké figury. Ještě i potom měla šanci vzniklou koncovku remizovat, ale nechala si zadarmo vzít navíc i věž a to už napravit nešlo. Uhrané 4 body jí i tak vynesly bronzovou příčku mezi děvčaty a 15. místo celkově.

4 body uhráli i Daniel Ofner a Ondřej Provazník a ty pro ně znamenaly 16. a 22. místo. 2,5 bodu ještě nabral Adam Zachař (40. místo) a 2 body Dominik Hoppe (45. místo).

V průběžném pořadí po 7 turnajích si naši stojí následovně:

HD16: 10. Krykorka, 16. Nedvěd

HD12: 23. Havelková (3. místo mezi děvčaty), 31. Ofner, 32. Vavříková (4. mezi děvčaty), 33. Provazník, 38. Hoppe

HD10: 22. Zachař, 24. Bravenec