Letní klasifikační turnaj

15.09.2017 17:25

Dne 15.09.2017 byla odehrána poslední partie dětského turnaje, který jsem pro "svoje" děti uspořádal, aby "neproflákaly" celé prázdniny. V turnaji startovalo všech 10 členů mých kroužků, hrálo se systémem každý s každým a hrací tempo bylo 2 x 40 minut na partii + 20 sekund za každý provedený tah, což znamená, že se jednalo o "vážné" partie, tj. tzv. praktický šach. Pro zvýšení atraktivity pro děti jsem turnaj přihlásil jako započitatelný do Listiny osobních koeficientů (tzv. "české ELO").

Děti bojovaly statečně, o čemž svědčí to, že ze 45 partií skončily remízou jen 3 (je však nutno říci, že jedním z "pachatelů" byl vždy Ari (!) ). V turnaji došlo ke spoustě překvapení, z nichž největším je umístění Jirky (viz přehled na konci), který si tak uhrál IV. VT. Úroveň partií však byla velice nízká, o čemž se jejich protagonisté přesvědčí v databázi komentovaných partií z turnaje, již každý z nich ode mne obdrží - snad se z toho poučí a pro příště se vyvarují chyb, které dělali (nebo aspoň těch nejstrašlivějších).

Snad jim to, že se děti oproti předešlým létům aspoň chvilkami o prázdninách věnovaly šachu, pomůže k dobrému stratu do "závodní" sezóny, jež pro ně začíná 30.09.2017 v Sedlčanech, kde se koná 1. kolo Regionální žákovské ligy naší skupiny.

No a na závěr tedy konečné výsledky:

1. Anežka Havelková 9 b., 2. Jirka Matoušek 6,5 b., 3. Ondra Štěpánek 6 b., 4. Evička Panušková 6 b., 5. Kuba Novák 5 b., 6. Ari Bravenec 4,5 b., 7. Verča Žoudlíková 4 b., 8. Kuba Bernáth 2 b., 9. Vendy Mrázová 1,5 b., 10. Štěpka Mrázová 0,5 b.

Jiří Kotzot