Rapid rodinných dvojic Pravonín

25.02.2018 14:13

Dne 24.02.2018 se v Pravoníně hrál již 10. ročník oblíbeného turnaje rodinných dvojic. I z našeho oddílu vyrazili na turnaj zástupci v podobě 5 členů, doplněných rodinnými příslušníky. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol tempem 2 x 20 minut na partii, bodování olympijské (hlavním kritériem tedy bylo skóre).

Naši hráli v těchto družstvech: Mrazíci 1 (tatínek Michal Mráz + Vendulka Mrázová), Mrazíci 2 (dědeček Gríša Pechník + Štěpánka Mrázová), Parťáci (Evička Panušková + tatínek Marian Panuška), Žoudlíci (tatínek Jiří Žoudlík + Verča Žoudlíková), M-učitelé (Jiří Kotzot + manželka Zdeňka Kotzotová). Holky hned na úvod turnaje "zabavily" pro sebe celou kupu obrázků-omalovánek a 2 sady pastelek, což jim vystačilo jako zábava na celý turnaj - hostitelům tak zlikvidovaly zásobu pro školku na několik schůzek (pomáhala jim v tom vydatně i hrou "nezaměstnaná" maminka Eva Panušková). Stávalo se dokonce, že se děvčatům ani moc k šachovnicím nechtělo.

Protože jsem též hrál, neměl jsem příliš času sledovat hru jednotlivých družstev, takže jen stručně výsledky:

V turnaji hrálo celkem 59 dvojic, kromě celkového pořadí byly vyhodnocovány ještě jednotlivé kategorie podle součtu ratingů členů družstev. Z našich se nejlépe umístilo družstvo M-učitelé, které se 6 body obsadilo 41. místo. V něm se mi podařilo nabrat 5 bodů (to znamenalo dělení 6.-15. místa hráčů na 1. šachovnici), žena pak zaknihovala 1 čestný úspěch. Jen o půl bodu méně uhráli Mrazíci 1 (Michal 3 b., Vendulka 2,5 b.). Umístili se tak na celkovém 48. místě, v kategorii do ratingu 2100 jim to "vyneslo" umístění na bedně - 3. místo. O další půlku zpět zůstali Parťáci (Evička 2 b., Marian 3 b.), což stačilo na celkové 54. místo. Evička měla proti sobě hodně silné soupeře, ale i tak si vytvořila několik šancí na výhru. Bohužel se však dostikrát "přehmátla", takže došlo i na slzičky - ale také na odhodlání více se věnovat domácímu tréninku, aby se to příště již nestalo. O ještě jednu půlku méně uhráli Mrazíci 2 (Gríša 2,5 b., Vendulka 2 b., celkově 55. místo) a Žoudlíci (Jirka 2 b., Verča 2,5 b., celkově 56. místo). Tím se podařilo splnit hlavní úkol naší výpravy - neskončit poslední!

Turnaj byl bohatě dotován cenami, které obdržel každý hráč, takže se den vydařil a všem se líbil - za rok určitě ze Sázavy vyrazí opět početná ekipa!

Jiří Kotzot