Rapid turnaj Písek

10.03.2013 08:55

Dne 09.03. se v Písku konal 15. ročník rapid turnaje O putovní pohár starosty města Písku. Z našeho oddílu se jej zúčastnili Monika Vilímová (nasazená jako č. 58) a Vladimír Závůrka (nasazený jako č. 69). Celkem v turnaji hrálo 84 účastníků, hrálo se 9 kol tempem 2 x 20 minut na partii.

Oba hráči vzorně zapisovali své partie, aby se z těch prohraných mohli poučit. Více materiálu pro poučení se bohužel podařilo nasbírat Monice. V části před obědem sice nasbírala 2 body ze 4 partií, ale po obědě to již bylo slabší - tam se urodila jen jedna remíza z pěti partií. Z jejích partií stojí za zmínku hned ta v prvním kole, kdy úspěšně vzdorovala Janu Muzikářovi (Elo 2053) a stála dosti dlouho lépe. Partii však pokazila hrubou chybou v 22. tahu. Pak si napravila chuť v 2. kole, když porazila Zlatu Maškovou. Druhý bod získala hned ve třetím kole, když se ubránila útoku na svého krále, který za pomocí obětí vedl Vojtěch Jandl (Elo 1937) a přelstila jej v časové tísni. Pak však kazila, co se dalo, když v jedné partii dokonce přehlédla třítahový mat a v jiné doplatila na vazbu pěšce, kterou prováděla cizí věž. Půlku bodu získala ještě pouze ze vzájemné partie s Vladimírem a s celkovým výsledkem 2,5 bodu obsadila 77. místo.

Vladimírovi se naopak dopoledne moc nedařilo - nabral jen 1 bod ze 4 partií, když ve 2. kole porazil Romana Veselého (Elo 1905), zato ale pěknou matovou kombinací na téma slabá 1. řada. Ve zbývajících třech dopoledních partiích doplatil na špatné hospodaření s časem, protože se mu nepodařilo dotáhnout do vítězného konce ani vyhrané pozice. Po obědě však nabral 2,5 bodu z 5 partií - již zmiňovanou půlku s Monikou a po bodu za výhry s Radkem Pokorným a Miroslavem Fürbacherem. Nabral tak celkem 3,5 bodu a skončil na 64. místě.

Ve fotogalerii je pár fotek z turnaje.